Ny teknik i nya slots

Om du läser på lite om spelautomaternas historia kommer du att se att det knappt har hänt någonting med det grundläggande konceptet sedan den första spelautomaten dök upp. Det är närmare 120 år av icke-utveckling. Visst, automaterna har gått ifrån att vara helt mekaniska till att bli elektromekaniska och nu helt elektroniska, men vi snurrar fortfarande på 3-5 hjul genom att klicka på en knapp, fysisk eller virtuell, när vi spelar.

Nu är det dock stora saker i görningen och jag gissar att spelautomaterna kommer att genomgå en evolution av sällan skådat slag. Här är några stalltips från mig, baserat på vad jag känner till om den tekniska utvecklingen och om vad jag tror om framtiden.

3D-slots – slots med grafik som är i 3D har vi redan sett ett antal av de senaste åren. Vissa har en grafik som ger en skenbar 3D direkt på skärmen medan andra ger ett djup om man spelar med 3D-glasögon. Jag tror att det kommer att bli mer 3D i slots inom en nära framtid.

Individualiserade slots – varför ska alla slots se likadana ut för alla spelare? Det finns idag några speltillverkare som inom kort kommer att lansera slots som man kan göra personliga, ja i vissa kan man till och med lägga till sitt eget ansikte som symbol.

Virtual reality-slots – 2016 och 2017 kommer de första virtuella glasögonen/hjälmarna att börja säljas. Det säger sig självt att VR-produkterna främst kommer att användas för underhållning, och vad är mer underhållning än casino?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *